Učenici srednje škole za okoliš i drvni dizajn iz Sarajeva posjetili Transparency International u BiH

Učenici sekcije “Civitas“ Srednje škole za okoliš i drvni dizajn iz Sarajeva, u pratnji profesorice Selvire Mašnić, posjetili su Transparency International u Bosni i Hercegovini (TI BiH).

Sarajevo, 16.03.2017. – Učenici sekcije “Civitas“ Srednje škole za okoliš i drvni dizajn iz Sarajeva, u pratnji profesorice Selvire Mašnić, posjetili su Transparency International u Bosni i Hercegovini (TI BiH). Članovi sekcije su u okviru projekta „Ja građanin“ pokrenuli aktivnosti na podizanju svijesti među učenicima i široj društvenoj zajednici o štetnosti korupcije.
Domaćini su ovom prilikom upoznali učenike o problemu korupcije u BiH, te trenutnim projektima i aktivnostima koje sprovodi TI BiH u polju borbe protiv korupcije. Ovom prilikom je posebno pozdravljena inicijativa učenika da se podigne svijest o štetnosti korupcije u bosanskohercegovačkom društvu, te ponuđena pomoć u njihovim budućim aktivnostima. Učenici su ovom prilikom izrazili zadovoljstvo što su bili u prilici da dobiju značajne informacije koje će im pomoći u realizaciji njihovih aktivnosti.