TI BiH i CAPITAL organizuju okrugli sto o transparentnosti javnih preduzeća

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana slobode pristupa informacijama,Transparency International u BiH (TI BiH), u saradnji sa poslovnim portalom CAPITAL.ba. organizuje okrugli sto „Transparentnost javnih preduzeća“,

Banjaluka, 28. septembar 2017. – Povodom obilježavanja Međunarodnog dana slobode pristupa informacijama,Transparency International u BiH (TI BiH), u saradnji sa poslovnim portalom CAPITAL.ba. organizuje okrugli sto „Transparentnost javnih preduzeća“.

Na okruglom stolu će biti predstavljeni rezultati istraživanja koje je sproveo Transparency International u BiH o primjeni Zakona o slobodi pristupa informacijama od strane javnih preduzeća u BiH. Takođe će biti predstavljeni rezultat istraživanja TI BiH i CAPITAL.ba o transparentnosti javnih preduzeća u oblasti javnih nabavki, zapošljavanja, te generalno odgovornosti u poslovanju i upravljanju javnim preduzećima.
Učesnici okruglog stola biće predstavnici javnih preduzeća, izvršne i zakonodavne vlasti, civilnog društva i medija.

Okrugli sto će se održati u petak, 29. septembra 2017. godine u hotelu Bosna u Banjaluci, sa početkom u 11:00 časova. Izjave za medije su predviđene u 10:45, a dnevni red se nalazi u prilogu.

Najava za medije – 28.9.2017