Zarobljena država u postkonfliktnom društvu

U organizaciji Centra za izborne studije, Tranparency International BiH, Zašto NE i Fakulteta Političkih nauka Sarajevo, u ponedeljak, 3 jula u 19,30 časova u Domu oružanih snaga, održaće se sesija na temu “Zarobljena država u postkonfliktnom društvu”, na kojoj će posebni gost biti Profesor Francis Fukuyama. (Sesija će biti održana na engleskom jeziku).

Fukuyama je profesor političke ekonomije. Njegovo najpoznatije djelo “The End of History and the Last Man” (prevedeno kao “Kraj povijesti i posljednji čovjek”) izazvalo je veliko zanimanje javnosti i objavljeno je u preko dvadeset izdanja širom svijeta. Trenutno je Olivier Nomellini Senior Fellow at the Freeman Spogli Institute for International Studies (FSI) i direktor Mosbacher of FSI's Center on Democracy, Development, and the Rule of Law (CDDRL).

U posjeti Sarajevu boravi u sklopu Akademije za razvoj liderstva koja se održava od 2-7 jula, u organizaciji Centra za izborne studije, Tranparency International BiH, Zašto NE i Fakulteta Političkih nauka Sarajevo u saradnji sa Center on Democracy, Development, and the Rule of Law (CDDRL) Univerziteta Stanford.

Najava za medije 02.07.2017.