Javni poziv – Izrada online registra

Udruženje za borbu protiv korupcije Transparency International u Bosni i Hercegovini objavljuje: JAVNI POZIV za dostavljanje ponuda za uslugu Izrade onlajn registra Uvodne...

Udruženje za borbu protiv korupcije Transparency International u Bosni i Hercegovini objavljuje:
JAVNI POZIV
za dostavljanje ponuda za uslugu
Izrade onlajn registra

Uvodne napomene:
Transparency International u Bosni i Hercegovini (TI BIH), zajedno sa partnerskim organizacijama, Centri civilnih inicijativa (CCI) i Centrom za razvoj medija i analize (CRMA), implementira projekat “Podrška građanima u borbi protiv korupcije”, koji je finansijski podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Prva komponenta projekta obuhvata monitoring i zagovaranje antikorupcijskih legislativa u sljedećim oblastima: sukob interesa, zaštita zviždača, javne nabavke i zloupotreba javnih sredstava u izbornim kampanjama.

Aktivnost praćenja unutar oblasti sukoba interesa će se sastojati od prikupljanja informacija javnih zvaničnika, odnosno funkcija koje obavljaju na svim nivoima vlasti uključujući institucije, ustanove i javna preduzeća, te pohranjivanje tih informacija u otvoreni registar koji će biti dostupan svim građanima kroz onlajn platformu.
Cilj registra je da omogući uočavanje potencijalnih zloupotreba, odnosno nespojivosti funkcija i sukoba interesa, te daje uvid u aktivnosti funkcionera u cilju prevencije korupcije. Rregistar će biti promovisan kao alat za građane, civilno društvo, novinare, medije i ostale, osiguravajući bilježenje rezultata i višestruku upotrebu baze podataka.

Specifikacija onlajn registra:
Predložena rješenje treba u što većoj mjeri da odražava okvirnu funkcionalnost u prilogu:

  • Registar nosilaca javnih funkcija_Mockup
  • Registar nosilaca javnih funkcija_Funkcionalnost

Vremenski period implementacije:
45 dana od dana potpisivanja ugovora.

Podaci o ponudi:
Ponuda za pružanje usluge izrade onlajn registra treba da sadrži dva dijela u posebno zapečaćenim kovertama, sa vidno naglašenim nazivima: Tehnička ponuda i Finansijska ponuda.

Uslovi za kvalifikaciju ponuđača:

1. Lična sposobnost

Udruženje za borbu protiv korupcije „Transparency International“ u Bosni i Hercegovini će odbaciti ponudu ako:

  1. je kandidat/ponuđač u krivičnom postupku osuđen pravosnažnom presudom za krivična djela organiziranog kriminala, korupciju, prevaru ili pranje novca, u skladu s važećim propisima u Bosni i Hercegovini
  2. je kandidat/ponuđač pod stečajem ili je predmet stečajnog postupka
  3. kandidat/ponuđač nije ispunio obaveze u vezi s plaćanjem penzionog i invalidskog osiguranja i zdravstvenog osiguranja, u skladu s važećim propisima u Bosni i Hercegovini;
  4. kandidat/ponuđač nije ispunio obaveze u vezi s plaćanjem direktnih i indirektnih poreza, u skladu s važećim propisima u Bosni i Hercegovini;

U svrhu ispunjavanja uslova koji se tiču lične sposobnosti ponuđači trebaju uz ponudu dostaviti Izjavu ovjerenu kod nadležnog organa (u prilogu javnog poziva).

2. Sposobnost obavljanja profesionalne djelatnosti
Što se tiče sposobnosti za obavljanje profesionalne djelatnosti ponuđači moraju biti registrovani u Bosni i Hercegovini za obavljanje djelatnosti koja je predmet javne nabavke.
U svrhu dokazivanja profesionalne sposobnosti ponuđači/pravna lica trebaju uz ponudu dostaviti ovjerenu kopiju dokumenata o registraciji.

3. Tehnička i poslovna sposobnost
Uspješno iskustvo u realizaciji najmanje 1 ugovora o pružanju usluga u vezi sa predmetom nabavke ili ugovora koji su po karakteru i kompleksnosti slični uslugama predmetne javne nabavke
U svrhu dokazivanja tehničke i poslovne sposobnosti ponuđači trebaju uz ponudu dostaviti i spisak izvršenih ugovora koji su u vezi s predmetom nabavke – lista uključuje predmet, vrijednosti, datume, naručioce i linkove ka dostupnim predmetima ugovora.

Tehnički dio ponude treba da sadrži:

  1. Tačan naziv i adresu pravnog lica, broj telefona, e-mail i web adresu
  2. Izjavu ponuđača ovjerenu kod nadležnog organa (u prilogu javnog poziva),
  3. Ovjerenu kopiju dokumenata o registraciji koja dokazuje da je pravno lice registrovano za obavljanje djelatnosti koja je predmet nabavke
  4. Spisak izvršenih ugovora koji su u vezi sa predmetom nabavke – lista uključuje predmet, vrijednosti, datume, naručioce i linkove ka dostupnim predmetima ugovora.
  5. Prijedlog rješenja koja će biti korištena u izradi registra, a treba da sadrži minimalno sljedeće:
    • Vremenski okvir, odnosno plan implementacije projekta
    • Opis funkcionalnosti rješenja u odnosu na okvirnu funkcionalnost u prilogu javnog poziva
    • Dužina trajanja i opseg tehničke podrške
    • Opis primjene sigurnosnih protokola

Finansijski dio ponude treba da sadrži prijedlog budžeta za izradu onlajn registracije, kao i obračun svih poreskih obaveza u skladu sa važećom poreskom regulativom.

Izbor najpovoljnijeg ponuđača će se izvršiti prema sljedećim kriterijumima za ocjenjivanje ponuda: prijedlog rješenja 40%, reference 10% i finansijska ponuda 50%.
Procijenjena vrijednost usluge koja je predmet javnog poziva iznosi 15.000,00 BAM.
Rok za dostavljanje ponude je 10. jul 2020. godine u 14:00.

Ponude se dostavljaju na adresu: Transparency International u BiH, Gajeva 2, 78000 Banja Luka.
Ponude dostaviti u zapečaćenoj omotnici, odvojeno tehnička i finansijska ponuda, sa naznačenоm nаznаkоm „NАDМЕТАNјЕ ZA IZRADU ONLAJN REGISTRA, NЕ ОТVАRАТI“.

Otvaranje javnih ponuda obaviće se 10.jula 2020.godine u 14:15. Zapisnik sa otvaranja ponuda će svim ponuđačima koji su podnijeli ponudu biti dostavljen isti dan.
Dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona 051/224-521 ili putem elektronske pošte: javnenabavke (at) ti-bih.org.

Registar nosilaca javnih funkcija_Funkcionalnost
Registar nosilaca javnih funkcija MOCKUP
Izjava ponuđača

Uključite se

Ne propustite

Ukoliko želite da dobijate naša saopštenja odmah nakon objavljivanja ostavite svoju e-mail adresu u polje ispod.