Konferencija povodom Međunarodnog dana slobode pristupa informacijama

28 Septembra 2014

Kako bi obilježio Međunarodni dan slobode pristupa informacijama, TI BiH organizuje konferenciju koja će staviti fokus na dostupnost ugovora o djelu u institucijama u Bosni i Hercegovini i regionu, skupa sa analizom transparentnosti zakonodavne procedure u BIH i susjednim zemljama, kao i na učešće građana u procesima odlučivanja u skladu sa principima Partnerstva za otvorenu vlast (Open Government Partnership-OGP).

Glavni cilj konferencije je prezentovati nalaze istraživanja o ugovorima u BiH institucijama, te utvrditi postojeće okolnosti kada je riječ o dostupnosti ovakvih ugovora u državi i regionu, kao i steći uvid u upoznatost institucija i organizacija civilnog društva sa mogućnostima međusobne saradnje u skladu sa principima Partnerstva za otvorenu vlast i posebnim fokusom na proces akcionog planiranja.

Konferencija će okupiti predstavnike institucija i civilnog društva iz BiH i regiona, međunarodnih organizacija i medija i održaće se u ponedeljak, 29.9.2014. u hotelu Europa u Sarajevu, sa početkom u 10.00 časova. Dnevni red Konferencije se nalazi u prilogu.

Najava za medije – 26 9 2014

Dnevni red

Uključite se

Ne propustite

Ukoliko želite da dobijate naša saopštenja odmah nakon objavljivanja ostavite svoju e-mail adresu u polje ispod.