Novi EU projekat za podršku borbi protiv korupcije u BiH

14 Maja 2014

POZIV ZA MEDIJE

Prezentacija će se održati u četvrtak, 15. maja 2014. godine, sa početkom u 11:00 sati u UNITIC Poslovnom centru, sala br.8 ( Fra Anđela Zvizdovića 1) u Sarajevu.

Osim prezentacije finalnih rezultata evaluacije Strategije za borbu protiv korupcije i efekata njene implementacije od samog usvajanja Strategije, na radionici će biti prezentovan i detaljan metodološki pristup za pripremu Strategije za borbu protiv korupcije i Akcionog plana za period od 2015-2019, a bit će omogućena i diskusija o izazovima na putu izrade i usvajanja nove antikorupcijske strategije.

Ovu radionicu će uvodnim obraćanjem otvoriti gđa. Natalia Dianiskova, šefica operacija Sekcije III (Socijalni razvoj, civilno društvo i prekogranična saradnja) i gdin. Srđan Blagovčanin, izvršni direktor Transparency International BiH, nakon čega će uslijediti obraćanje eksperata na projektu i diskusija. U prilogu Vam dostavljamo dnevni red.

Pozivaju se mediji da uzmu izjave prije konferencije u 10:45 sati i da proprate gore navedena obraćanja.

***

Evropska unija finansira ovaj projekat  u iznosu od 178.700 EUR.

Opšti cilj projekta je doprinijeti borbi protiv korupcije u BiH jačanjem integriteta, unapređenjem standarda upravljanja i transparentnosti u radu javnih institucija. Specifični cilj projekta je promovisanje efikasnih antikorupcionih politika na lokalnom i državnom nivou.

Projekat će trajati 24 mjeseca i implementiran je od strane Transparency International BiH.

Za više informacija molimo kontaktirajte:

Lejla Ibranovic, Program menadžer za istraživanje i razvoj

Tel: 066 912 128

E-mail: libranovic@ti-bih.org

Poziv za medije, 14.05.2014.

Dnevni red 15 05 2014

Uključite se

Ne propustite

Ukoliko želite da dobijate naša saopštenja odmah nakon objavljivanja ostavite svoju e-mail adresu u polje ispod.