NAGRADNI KONKURS ZA AMATERSKE VIDEO KLIPOVE O KORUPCIJI

03 Februara 2014

TI BiH konkurs provodi u sklopu kampanje „Probudi se!“, koja je usmjerena na borbu protiv korupcije, i koja je provedena širom svijeta pod nazivom Time to Wake Up.

Video klipovi bi trebalo da prikažu posljedice korupcije u BiH i način na koji se pojedinci mogu aktivirati u borbi protiv korupcije. Snimci bi trebalo da budu u trajanju do 3 minute, a pravo prijave na konkurs imaju svi građani BiH.

Svaki kandidat može prijaviti samo jedan video. Video može biti rezultat rada pojedinca ili grupe ljudi. Radovi mogu biti dostavljeni na DVDu, CDu, USBu (na adresu Gajeva 2, Banja Luka), ili putem linka na e-mail adresu infoti-bih.org , uz naznaku „Za nagradni konkurs“.

TI BiH će dodjeljivati 3 novčane nagrade u iznosu od po 500 KM (ukupan nagradni fond je 1500 KM). Pobjednički klipovi će biti odabrani na osnovu ideje i poruke koju  prikazuju, a jedan od parametara biće i broj „lajkova“ na Facebook stranici TI BiH. Neće biti razmatrani video klipovi koji sadrže jezik mržnje i uvredljive sadržaje.

TI BiH će odabrane radove, te ostale radove koji uđu u uži izbor, promovisati putem online medija i društvenih mreža, uz napomenu da TI BiH zadržava pravo korištenja ovih sadržaja u daljim aktivnostima.

Konkurs će biti otvoren od 3.2.2014. do 17.2.2014., a glasanje na Facebooku će biti otvoreno do 24.2.2013.

Sve dodatatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 051 216 369.

Uključite se

Ne propustite

Ukoliko želite da dobijate naša saopštenja odmah nakon objavljivanja ostavite svoju e-mail adresu u polje ispod.