Češki političar uhvaćen sa 280.000 € mita!

16 Maja 2012

Uticajni poslanik opozicionih čeških socijaldemokrata David Rat uhapšen je sa više od 280.000 eura mita u kutiji od cipela.

Rat, koji je i šef regionalnog parlamenta Centralne Češke ( titula Hejtman, op.E.P ) uhapšen je u ponedjeljak uveče, a po današnjoj odluci suda ostaje do daljnjeg u zatvoru.

Sudija nije uvažio njegovu odbranu da pojma nije imao da su u kutiji nekakve pare, već da je mislio da su mu poklonili vino.

Policija je prilikom pretresa Ratove vile na periferiji Praga u skrovištu ispod parketa našla sakrivenih još 1,2 miliona eura u gotovini, a na naslovnim stranama čeških novina osvanule su slike policajca kako u vilu unosi automat za brojanje novčanica.

Hapšenje Davida Rata bez obzira na poslanički imunitet, jer ga je policija uhvatila na djelu i optužba za korupciju i zloupotrebu evropskih fondova prvi je uspjeh detektiva češke policije za borbu protiv korupcije u razbijanju korupcionaških mreža lokalnih vlasti i biznismena.

Ratovoj “popularnosti” kao ministra zdravlja Češke Republike sigurno nije doprinio ni udarac koji je dobio od predsjednika Stomatološke komore Češke, političara Miroslava Maceka prije nekoliko godina. Na početku Macek se prisutnima obraća riječima : Prije početka dozvolite mi da regulišem jednu posve ličnu stvar!”

Tekst preuzet sa http://www.6yka.com

Uključite se

Ne propustite

Ukoliko želite da dobijate naša saopštenja odmah nakon objavljivanja ostavite svoju e-mail adresu u polje ispod.